Cadeau-ideeën voor de avontuur- en buitenliefhebber

Door admin
cadeau-ideeenvoordeavontuur-enbuitenliefhebber

De feestdagen zitten er weer aan te komen. Hoe je je moeder en zus moet verassen is niet zo’n probleem. Maar dan je vriend … Leuke kerstcadeaus voor hem uitzoeken, is niet altijd even makkelijk. Je kan ook niet wéér met een aftershave of een Santaboxer aankomen. Maar niet getreurd! Als jouw vriend een echte avontuur- en buitenliefhebber is, heb je cadeaukeuze te over.

1. Ledhoofdlamp

De standaarduitrusting van hikers, vissers en kampeerders is niet compleet zonder een ledhoofdlamp. Ideale verlichting, waarbij je je handen vrij hebt. Afhankelijk van het model dat je kiest, is de hoofdlamp wel of niet waterdicht. Opladen doe je eenvoudig aan een usb-poort.

2. Multitool in creditcardformaat

Voor trekkers is het belangrijk dat alles wat ze meenemen multifunctioneel, klein en licht in gewicht is. Lichter en functioneler dan een creditcard multitool kan je niet hebben. Het kaartvormige gereedschap beschikt over maar liefst elf functies. Zo kan je er blikken mee openen, snijden, schroeven, zagen en zelfs moeren mee los- en aandraaien.

3. Powerbank op zonne-energie

Na een dag zonlicht heeft deze powerbank genoeg energie om een telefoon op te laden. Daarnaast zijn sommige modellen ook nog eens als handlampje te gebruiken. Ideaal voor gebruik tijdens trekking en kamperen, op plaatsen waar geen elektriciteit voorhanden is.

4. Multitool Krabmes

Een tool die kan knippen, flessen en blikken openmaken, zagen, schroevendraaien en snijden. En het leuke ervan is dat hij in de vorm van een krab is. Alle tools zijn handig onder de houten buitenschild te draaien. De oogjes van de krab zijn tevens de ophangogen voor een sleutelhanger.

5. Zaklamp die je oplaadt met usb

Is het je weleens opgevallen dat alle mannen kicken op zaklampen? Je doet hem dan ook een groot plezier met een goede felle zaklamp. Niet zo een met dikke batterijen, maar gewoon een lekker fel handzaam zaklampje dat hij gewoon aan een usb-poort kan opladen.

6. Paracord survival armband

Een stoere armband met vele functies. Zo kan er vuur mee gemaakt worden en bestaat de band zelf uit een sterk touw. Verder zit er ook nog een thermometer, kompas en een schroevendraaier aan.

7. Reismok van roestvrijstaal

Een mok die niet breekt en makkelijk met het oor aan de rugzak gehangen kan worden. Koffie blijft lekker lang warm in het staal. De mok kan zelfs gebruikt worden om boven een vuurtje soep in op te warmen.

8. Vuurstaal

Voor de echte avonturier is een vuurstaal onmisbaar. Het hebbedingetje bestaat uit twee magnesiumsticks die een zeer hete vonk produceren. Het leuke ervan is dat het gewoon in zijn broekzak past.

9. Hangmat van parachutestof

Een hangmat van parachutestof is licht in gewicht en is oersterk. De dunne stof neemt weinig plaats in, waardoor er altijd wel een plekje voor in de rugtas overblijft. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder muskietennet.

10. Opvouwbare bestekkit

Met een opvouwbare bestekkit heb je een van de meest ideale kerstcadeaus voor hem. Er zit een vork, mes en lepel aan, je kan er wijn én kroonkurkflessen openen, een pincet en een nagelknipper. Voor het gemak zit er ook nog een lampje op.

Related Posts