Baby sneakers: waar moet ik op letten?

Door admin
baby sneakers

Je kleine mannetje of meisje kan net lopen en gaat de wereld dus nu echt verkennen. Bij die fase horen ook passende sneakers. Waar moet je op letten bij baby sneakers? We gaan er in dit artikel verder op in.

Een nieuwe fase: De wereld verkennen

Toen je baby voor het eerste omrolde was dat een hele stap in zijn of haar ontwikkeling. En daarna volgde het kruipen. Toen kon je kleine de wereld al een stukje gaan verkennen. Maar nu is je schatje zelfs zover dat het zijn of haar eerste stapjes heeft gezet en lopend, soms nog wat wankelend, de wereld nog verder gaat verkennen. Bij deze fase hoort voor het eerst ook schoenen die niet alleen voor warme voetjes zorgen, maar die ook echt dat proces van de wereld verkennen actief ondersteunen. Hieronder volgen enkele tis waar je op moet letten bij het kopen van baby sneakers.

Flexibele zool

Een flexibele zool onder de baby sneakers van jouw kleine zorgen ervoor dat je kindje goed zijn of haar balans kan vinden. De zooltjes buigen namelijk gemakkelijk mee met de voetjes en beschikken vaak ook nog over een antislip profiel.

Flexibele schoen met verstevigde hiel

Niet alleen de zool moet flexibel zijn, ook de schoen zelf. Door de flexibiliteit van de schoen biedt het de ideale ondersteuning voor de babyvoetjes, die voortdurend in beweging zijn, ook in de schoentjes. Let er ook op dat de schoentjes een verstevigde hiel hebben. Dat is belangrijk voor extra stabiliteit. Bovendien schuiven de voetjes van je kindje dan minder in het schoentje en dat verkleint de kans op verzwikking.

Ademende stof

Kies voor baby sneakers die, van binnen en van buiten, gemaakt zijn van een natuurlijke stof die goed ademt. Dit is de reden dat de meeste Shoesme sneakers voor babies en dreumesen zijn gemaakt van een natuurproduct zoals leer. Ook zie je vaak dat baby sneakers van canvas worden gemaakt. Beide stoffen hebben namelijk als eigenschap dat het goed vocht reguleert. Daardoor is de kans op zweetvoetjes, wat natuurlijk onaangenaam is voor je kindje, kleiner.

Ruime instap

Als de schoentjes een ruime instap hebben, zijn ze makkelijker aan te trekken. En dat is zeker handig, want je zult ze op alle mogelijk en onmogelijke momenten opnieuw moeten aantrekken. Kleine kinderen zijn namelijk vaak meesters in het uitschoppen van schoenen!

Genieten:

Onze laatste tip in deze fase van de ontwikkeling van je kindje: Genieten! Het moment wanneer de wereld onder handbereik komt is een prachtige fase in de ontwikkeling van je kindje, die dan heel veel leert. Geniet er vooral van!

Related Posts