Een marmeren tafel als robuuste blikvanger

Door admin
marmeren tafels

Tafels van marmer zijn tijdloos, chic en opvallend. Ze zijn bovendien elegant en duurzaam. Een robuust ontwerp is tegenwoordig helemaal in de mode. De royale uitstraling geeft een unieke esthetiek aan het interieur. Marmer is een stevig soort natuursteen, waardoor de woning een natuurlijke touch krijgt.

Toepassingen

Marmeren tafels kunnen bijvoorbeeld in eetkamers, woonruimtes en bedrijfsruimtes worden gebruikt. De perfecte afwerking van een marmeren tafel zorgt voor een luxe aanzicht. Ze kunnen tegen veelvuldig gebruik, doordat ze slijtvast zijn. Bovendien vraagt marner weinig onderhoud en kan het met een doekje afgenomen worden.

Ontwerp

Marmer biedt een bijzondere textuur van aderen in uiteenlopende kleurtinten. Wit en zwart marmer zie je merendeels terugkomen, hoewel er meerdere kleuren mogelijk zijn. De dynamiek in deze steensoort zorgt voor een kunstzinnige effect. Marmer is verfijnd en robuust tegelijkertijd. Tafelbladen in diverse diktes en formaten zorgen voor juiste uitstraling.

Interieurstijl

Vroeger werd marmer in klassieke interieurs gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de oudheid. In het oude Egypte, Griekenland en Rome was marmer populair voor vloeren en meubilair in de paleizen van koningen en andere rijke personen. Het werd door de eeuwen heen als pronkstuk in adellijke interieurs toegepast. Ook in hedendaagse (luxe) gebouwen wordt marmer gebruikt. Momenteel is marmer ook populair in moderne en strakke interieurs, doordat het zo tijdloos is. Een eettafel van marmer is stevig en heeft een duurzaam karakter.

Soorten marmeren tafels

Carrara marmer

Deze soort komt uit de carrara-regio in Italië en beschikt over grijze tinten. De lichtgrijze aderen vormen een speels effect. De tafel past goed in een modern interieur met koele tinten.

Emperador marmer

Deze tafels zijn bruin en warm gekleurd met lichte aderen. Emperador marmer is robuust, elegant en opvallend.

Nero marquina marmer

Nero marquina is diep en zwart. De steen beschikt over witte aderen, die een dramatisch effect creëren. De dynamiek en robuuste uitstraling zorgen voor een bijzondere toevoeging in huis.

Gebrand marmer

De oppervlakte van de steen wordt verhit, waardoor het tafelblad de natuurlijke uitstraling van marmer behoudt. Ook deze look en kleur geven een robuuste touch aan het interieur.

Marmer kan perfect met zowel hout als staal worden gecombineerd. Industrieel staal geeft een extra robuuste dimensie aan het marmeren tafelblad.

Gezoet marmer

Gezoet marmer is mat en robuust, maar heeft wel het eigentijdse effect van de steen. Alleen de kenmerkende glans van het gepolijste oppervlak ontbreekt.

Bijzettafeltjes van marmer

Een bijzettafeltje geeft een extra dimensie aan je interieur en voegt wat toe. Ze zijn ideaal voor koffie, gebak en tijdschriften. De tafeltjes kunnen op meerdere plaatsen in de woning worden gezet. Marmer geeft bijzettafels een chique en unieke uitstraling. Bovendien zijn ze steviger dan gewone bijzettafels. Ook zijn bijzettafeltjes van marmer in diverse marmersoorten verkrijgbaar. Bijzettafels van marmer zijn ideaal met een gouden rand of gouden pootjes te combineren. Voor een extra robuuste look kunnen ze ook met marmer en zwart staal of eikenhout worden gecombineerd. Vierkante of rechthoekige marmeren tafels zijn wat stoerder en robuuster dan ronde tafels.

Related Posts