Vakantie Gradac

Door admin
gradac

Gradac is gelegen in het zuiden van Kroatië. De populaire stad staat vooral bekend vanwege haar gezellige nachtleven. Veel jongeren trekken dan ook naar de stad. Er zijn verscheidene cafés en discotheken die tot de late uurtjes open zijn. Overdag kun je hier genieten van een prachtig wit kiezelstenenstrand. Ook kun je een bezoekje brengen aan haven, de verschillende jachten of het Biokovo gebergte.

Klimaat

De stad heeft over het algemeen warme en droge zomers en zachte en natte winters. In de zomermaanden kunnen de temperaturen gemakkelijk oplopen tot zo’n 28 graden Celsius. Je kunt hier dan ook prachtige boottochten maken met het warme weer. Over het algemeen valt er weinig regen. In de wintermaanden is er wel veel neerslag. De temperaturen zakken tot zo’n 5 graden Celsius. De temperaturen komen nauwelijks onder het vriespunt.
Het aanbod van vakantiehuizen in Kroatië is per regio verschillend maar rondom Gradac zijn er leuke accommodaties te vinden.

Bezienswaardigheden in Gradac

Er zijn meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken in Gradac. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het prachtige kiezelstenenstrand, de haven en het Biokovo gebergte.

Kiezelstenenstrand

De stad heeft een prachtig strand. Dit strand is maar liefst drie kilometer lang en is daarmee ook direct de langste van de Makarska Rivièra. Je kunt hier lekker zonnen, zwemmen of snorkelen. Ook kun je diverse watersporten beoefenen bij het strand. Bij de verschillende hotels rondom het strand kun je ook een ligbedje huren.

Jachthavens

In Gradac kun je meerdere jachthavens bekijken. Er liggen ontzettend veel prachtige boten bij deze havens. Als je liefhebber bent van boten, moet je hier absoluut een kijkje nemen. Nabij vrijwel iedere jachthaven heb je ook horeca- en winkelgelegenheden.

Biokovo gebergte

Het Biokovo gebergte ligt net buiten de stad. Het is een beschermd natuurgebied waar je een prachtige wandeling kunt maken. Als je wilt kun je het park ook bezoeken met de auto. Er is namelijk een grote weg aangelegd die je naar de top van het Biokovo gebergte brengt. Houd er wel rekening mee dat je op verschillende punten tol dient te betalen.

Kerken

In Gradac kun je ook verschillende leuke kerken bekijken. Zo kun je onder andere een bezoekje brengen aan de barokke kerk, welke werd gebouwd in de 18e eeuw of de preromantische kerk van St. Ivan. Laatstgenoemde werd gebouwd in 12e eeuw. Beide kerken zijn ontzettend gedetailleerd en zijn opengesteld voor publiek.

Reizen naar Gradac

De dichtstbijzijnde luchthaven ligt in Split. De reis naar deze luchthaven duurt zo’n 2 uur en 15 minuten. Je kunt al een retourticket boeken vanaf ongeveer 180 euro. Onder andere de Nederlandse vliegtuigmaatschappij KLM vliegt naar de stad. De afstand tussen Split en Gradac is nog wel fors. Je moet nog ongeveer twee uur in de bus zitten. De buskaartjes zijn wel erg goedkoop. Vanaf 9 euro kun je al een ticket kopen. Als alternatief kun je ook met de taxi reizen, maar dit is wel vrij prijzig. Veel Nederlanders kiezen er ook voor om met een eigen auto naar de stad te reizen. Houd rekening met een reisduur van ongeveer 18 uur (vanaf Amsterdam).
Wat veel mensen niet weten is dat je ook de wintersportvakantie in Kroatië kunt doorbrengen. Deze winter zal je hier nog niet veel landgenoten treffen maar de verwachting is dat dit land ook voor een skivakantie de komende jaren marktaandeel gaat winnen.

Vervoer

In de stad is vrijwel alles op loopafstand. Je kunt er echter ook voor kiezen om met de bus te reizen. Tickets kun je kopen in de verschillende kiosken. Als je wilt kun je ook een buskaartje kopen bij de buschauffeur, maar dit is wel iets duurder.

Related Posts